4 juni 2023
16:00

Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Vit

Referat: Ahlafors/Nol/Nödinge - Älvängens IK/Lödöse Nygår...

Derbymatch på en riktigt fin gräsplan och mycket publik på plats, bättre än så blir det inte.
Matchen börjar på en mycket bra sätt, bland annat har Alma riktig lekstuga på sin högerkant inledningsvis.
Dessvärre ger det inga mål vilket skulle visa sig bli kostsamt. Vi tar ändå ledningen efter 10 minuter men efter detta gör hemmalaget några byten som ändrar om matchbilden fullständigt. Några för dagen inlånade spelare är skillnaden när pendeln svänger över totalt i första halvlek, men det står ändå 1-1 i halvlek vilket var ett bra resultat så långt.
Andra halvlek inleds olyckligt där de får göra 2-1 på ett lite väl enkelt sätt. Men efter detta är det likväl ÄIK som styr matchen, hemmalaget ligger extremt lågt vilket gav ÄIK stort bollinnehav. Men problemet kvarstår, när laget närmar sig straffområdet och målchanser då blir det oerhört trubbigt. På slutet går vi ner på en 3 backslinje och det ger istället två baklängesmål och en förlust med 4-1. Totalt sett en riktigt bra kämpainsats av samtliga och det finns mycket positivt att glädjas åt, att vinna är absolut inte viktigast utan det är den framtida utvecklingen som står i fokus.

0-1 Maja Jingtoft assist Linnea Torin